Desert

Tort de banane ombre cu cremă de scorțișoară

Ingredients:

Ingrediente pandișpan (pentru o tavă de 20 cm):

  • 2 ouă întregi
  • 70 g zahăr 
  • 1 banană mai mare (coaptă)
  • 60 g Unt Premium MEGGLE, topit
  • 130 g făină albă
  • 1,5 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare

 

Alte ingrediente pentru pandișpan:

  • o mână de nuci tocate fin (de adăugat la primul strat de pandișpan)
  • 1 lingură pudră de cacao (de adăugat la al doilea strat de pandișpan)
  • 2 linguri pudră de cacao și 50 g ciocolată tocată fin (de adăugat la al treilea strat de pandișpan)
  • gem la alegere pentru a acoperi straturile de pandișpan (opțional)
  • felii de banană (opțional)

 

Cremă:

  • 300 ml MEGGLE Creme Patisserie 
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 1-2 linguri zahăr pudră (opțional, pentru că Creme Patisserie este deja îndulcită)
Tort de banane ombre cu cremă de scorțișoară

Preparation:

Încălziți cuptorul la 160°C și pregătiți 3 forme de tort identice (20 cm diametru fiecare). Tapetați formele cu hârtie de copt.
Fiecare strat de pandișpan are aceeași rețetă de bază: bateți ouăle și zahărul până ce capătă o textură cremoasă. Adăugați piureul de banană și untul topit amestecând cu un tel. Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și sarea. Combinați ingredientele uscate cu compoziţia umedă și amestecați bine.
Pentru a obține un efect ombre frumos, asigurați-vă că primul strat de pandișpan are o culoare deschisă, adăugând o mână de nuci tocate la rețeta de bază. Adăugați 1 lingură de pudră de cacao la al doilea strat pentru a-l face mai închis la culoare și apoi 2 linguri de pudră de cacao și ciocolată tocată la al treilea strat.
Turnați aluatul pentru fiecare strat al tortului într-o formă separată și coaceți timp de 40-45 de minute la 160°C sau până când puteți introduce o scobitoare în centrul blatului și aceasta iese curată.
Scoateți straturile de pandișpan din cuptor, lăsați să se răcească puțin și îndepărtați-le din forme. Dacă un strat este bombat în partea de sus, taiați cu un cuțit surplusul, pentru a-l nivela.
În timp ce straturile se răcesc, pregătiți crema. Bateți Creme Patisserie cu scorțișoara. Adăugați zahăr dacă doriți.
Pentru efectul ombre, începeți cu stratul de pandișpan cel mai închis la culoare. Ungeți cu un strat subțire de gem, așezați felii de banană și acoperiți cu un strat de cremă. Puneți deasupra al doilea cel mai închis la culoare strat și repetați. Terminați cu cel mai deschis strat. Acoperiți uniform partea de sus și marginile tortului cu restul de cremă cu scorțișoară. Ornați cu fructe și nuci tocate.
SFAT: Dacă nu aveți 3 forme de tort de aceeași dimensiune, puteți să coaceți straturile pe rând.