Compania

Despre Meggle

Știi că întotdeauna te poți baza pe Meggle pentru produse de calitate care să aducă bucurie acasă sau la restaurant! Unt, lapte, smântână, frișcă, creme pentru gătit și multe altele, produsele Meggle devin ingredientele preferate în cele mai dragi rețete!

Încă din 1996, când Meggle a intrat pe piața din România, produsele noastre au cucerit inimile consumatorilor de aici, care s-au bucurat de lactate de cea mai bună calitate, la prețuri accesibile. Am fost și suntem preocupați să venim mereu în întâmpinarea clienților cu produse noi și inovatoare. Am integrat experiența de peste 130 de ani a grupului Meggle pe plan internațional și am fost mereu atenți la obiceiurile de consum și preferințele clienților noștri de pe plan local. Pentru a răspunde cât mai bine cerințelor lor, am deschis biroul Meggle în România în 2006. 

Dorința de rezultate excelente în condiții de producție strict controlate, grija pentru mediu și pentru comunitate, preocuparea pentru sustenabilitate și înclinarea către inovație sunt ingredientele care ne-au marcat creșterea și drumul către viitor, fără a pierde gustul inconfundabil al tradiției și valorile sănătoase de familie, transmise din generație în generație.

Un strop de istorie cu gust de tradiție și inovație

Joseph Anton Meggle a înființat compania în 1887, în Bavaria de Nord, după ce lucrase, învățase toate secretele meseriei și căpătase experiență în mai multe ferme de lactate din zonă. În 1890, se extinde și cumpără șase fabrici noi de lactate, devenind unul dintre cei mai importanți producători pe plan local. 

“Cea mai bună calitate posibilă pentru a răspunde preferințelor consumatorilor noștri” a spus Joseph Anton Meggle II atunci când a preluat compania de la tatăl său, în 1912, după ce trece examenul de ucenicie în realizarea brânzeturilor.  Această filosofie a excelenței dă gust produselor Meggle și acum și ne ghidează în tot ceea ce facem, atât în producție, cât și în relația cu clienții noștri.

Încă de la început, Meggle a fost o companie preocupată de comunitate și de schimbarea lucrurilor în bine. Odată cu apariția electricității, de exemplu, Josef Anton Meggle al II-lea începe în mod sistematic extinderea companiei folosind forța electricității și accelerează alimentarea cu energie electrică în întreaga zonă. El susține construcția rețelei electrice în zona Reitmehring, cu scopul de a furniza energie întregii localități.

Prin dedicare și aplecare spre comunitate și spre binele angajaților, pentru care a existat un fond de sprijin, Meggle a trecut prin cele două războaie mondiale. Nu a fost ușor. Planurile de extindere s-au oprit temporar dar, după terminarea celui de-al doilea război mondial, compania revine în forță, cu modernizarea liniei de producție, cu produse noi și inovatoare. 

În 1931, se naște Joseph Anton Meggle al III-lea, numit Toni, care este, până în zilele noastre, proprietar al companiei. După terminarea studiilor, Toni Meggle se pregătește pentru a deveni specialist în producția de lactate. Se perfecționează în managementul afacerilor la Centrului de Management European (MCE) din Bruxelles și, în 1956, după terminarea studiilor, începe să lucreze la afacerea familiei.

Pasiunea pentru gustul bun, alegerea ingredientelor potrivite, chiar mult dinainte ca standardele să fie reglementate de legislația europeană, au făcut ca Meggle să ajungă, dintr-o mică afacere de familie fondată în 1887 în Bavaria de Sus, o companie solidă la nivel internațional, caracterizată de inovație, creativitate și flexibilitate. Acum și în viitor, suntem în permanență preocupați de păstrarea calității înalte a produselor Meggle pentru consumatorii noștri.