Mini quiche cu broccoli, brânză de capră și nuci pecan
Ingredients:
Crustă pentru mini tarte:
- 250 g făină albă
- 80 g Unt Premium Meggle
- 40 g parmezan ras
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- un praf de cimbru măcinat
- 1-2 linguri apă rece
Umplutură:
- 150 ml Creme Cuisine Chef
- 2 cepe verzi
- 1 lingură ulei vegetal
- 1 căpățână de broccoli mai mică
- 3 ouă
- 100 g brânză de capră
- sare, piper negru, nucșoară
- o mână de nuci pecan
Preparation:
Amestecați făina, sarea, untul tăiat bucăți, parmezanul și ouăle pentru a face aluatul. Dacă este sfărâmicios, adăugați 1-2 linguri de apă rece pentru a se lega mai bine. Adăugați cimbrul măcinat. Înveliți aluatul rezultat în folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de 1 oră.
Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți formele pentru mini tarte. Pentru a scoate mai ușor aluatul, formele cu bază detașabilă sunt cele mai bune. Ungeți formele cu puțin unt.
Scoateți aluatul din frigider. Întindeți-l subțire între două straturi de folie de plastic. Tăiați cercuri astfel încât să umple formele de mini tarte complet. Perforați baza aluatului cu o furculiță, așezați un cerc decupat din hârtie de copt peste aluat și umpleți cu fasole uscată. Coaceți timp de 10-15 min. Această metodă este supranumită „blind baking” (coacerea crustei fără umplutură).
Scoateți formele din cuptor și îndepărtați hârtia de copt.
Între timp, pregătiți umplutura pentru cruste. Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie și căliți ceapa tocată. Întindeți pe suprafața crustei. Gătiți broccoli la abur, tocați-l fin și întindeți-l peste ceapa călită. Adăugați brânza de capră. Condimentați cu sare și piper.
Bateți ouăle cu Creme Cuisine Chef și turnați-le cu atenție în fiecare formă. Tocați nucile pecan și presărați-le pe deasupra. Coaceți timp de 20 de minute.