Supe
Supă cremă de dovleac
Ingrediente:
- 800 g dovleac tăiat cubulețe
- 150 g ceapă
- 100 g ghimbir
- 100 g Unt Premium Meggle
- 1 litru supă bază de legume
- 250 ml Smântână pentru Gătit Meggle
- 2 lingurițe praf de curry
- 5 felii de usturoi
- 1/2 lingură suc de lămâie
- 180 g smântână
Preparare:
Decojiți un dovleac și dați-l pe răzătoare sau tăiați-l în cuburi medii. Tocați ceapa și dați ghimbirul pe răzătoare. Căliți ceapa și ghimbirul în unt, apoi adăugați dovleacul și puțină supă de legume, până când dovleacul este complet fiert. Când dovleacul s-a fiert, adăugați restul de supă, usturoiul tocat mărunt, curry-ul și lămâia și mai dați o dată supa în clocot. Dați focul mai mic și pasați legumele cu atenție cu un blender vertical. Adăugați smântâna pentru gătit pentru un gust desăvârșit și o supă cremoasă.
Serviți această supă delicioasă și sănătoasă de iarnă alături de o lingură de smântână și decorați cu arpagic, pătrunjel sau semințe de dovleac prăjite.
Printează rețeta
Produsele Meggle folosite în rețetă