Fel principal

Somon la grătar cu piure de mazăre

Ingrediente:

  • 3 fileuri de somon
  • 100 ml Creme Cuisine Chef
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 1 ceapă mai mică
  • 2 căței de usturoi
  • 300 g mazăre verde proaspătă sau congelată
  • 100 ml supă bază sau apă
  • o mână de frunze de mentă tocate
  • 170 g cartofi fierți curățați
  • sare, piper mixt
  • cimbru uscat
  • fistic tocat pentru garnisire
Somon la grătar cu piure de mazăre

Preparare:

Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți ceapa tocată până se înmoaie. Adăugați usturoiul tocat fin și lăsați pe foc un minut. Puneți mazărea în tigaie. Turnați pe deasupra supa sau apa și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10 min până când mazărea devine fragedă. Asezonați.
Adăugați cartofii fierți și tăiați în bucăți, menta, Creme Cuisine Chef (cantitatea variază în funcție de cât de dens doriți piureul) și dați în clocot. Pasați bine până devine cremos.
Curățați fileurile de somon. Asezonați pe ambele părți cu sare, piper și cimbru uscat. Adăugați ulei în tigaia încălzită și prăjiți somonul pe fiecare parte timp de 5 min. Așezați fileurile într-o tavă de copt unsă cu ulei și coaceți timp de 10 minute la 200°C până se rumenește.
Serviți somonul cu piureul de mazăre verde. Garnisiți cu mentă proaspătă și fistic.