Desert

Profiterol cu cremă de caramel sărat

Ingrediente:

Coji profiterol:

  • 60 g Unt Premium MEGGLE
  • 124 ml apă
  • un praf de sare
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 80 g făină albă
  • 2 ouă întregi

 

Caramel sărat:

  • 100 ml Creme Cuisine Chef
  • 150 g zahăr tos
  • 40 g unt
  • 1 linguriță sare

 

Cremă:

  • 250 ml Creme Patisserie
  • caramel sărat
Profiterol cu cremă dublă de caramel sărat

Preparare:

Încălziți cuptorul la 200°C și tapetați o tavă mare cu hârtie de copt.
Puneți untul și apa într-o oală pe foc până când untul se topește. Adăugați făina, sarea și zahărul și amestecați până când aluatul este ferm și fără cocoloașe. Lăsați aluatul să se răcească.
Adăugați ouăle treptat în aluat, unul câte unul, amestecând bine.
Puneți compoziția într-un poș și formați sfere mici din aluat, lăsând suficient spațiu între ele, deoarece își vor tripla volumul.
Coaceți-le la 200°C timp de 20-25 de minute. Nu deschideți cuptorul în timpul coacerii pentru că aluatul ar putea să se lase din această cauză. Lăsați cojile de profiterol coapte să se răcească și pregătiți umplutura.
În primul rând, preparați caramelul sărat. Caramelizați zahărul într-o tigaie adâncă. Odată topit complet, adăugați încet untul și Creme Cuisine Chef (aveți grijă, caramelul va da repede în clocot) și luați de pe foc. Adăugați sarea și amestecați. Lăsați caramelul să se răcească.
Mixați Creme Patisserie până devine fermă și adăugați caramelul sărat, continuând să bateți amestecul. Puteți adăuga, dacă doriți, doar 3-4 linguri de caramel în amestec.
Tăiați cojile de profiterol în jumătate și umpleți-le cu cremă. Păstraţi la rece până în momentul servirii.