Piept de pui cu sos de ciuperci
Ingredients:
- 1 kg piept de pui
- 2 linguri ulei vegetal
- 350 g ciuperci brune
- 3 șalote
- 300 ml Creme Cuisine Chef
- 100 ml vin alb
- 300 ml supă bază de pui
- o mână de cimbru proaspăt tocat
- o mână de pătrunjel tocat
- sare/piper negru
Preparation:
Spălați bucățile de piept de pui și tapotați-le cu un șervețel pentru a se usca. Tăiați fiecare bucată în două, condimentați cu sare și piper pe ambele părți. Puneți deoparte.
Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați șalotele tocate mărunt și căliți până devin translucide.
Spălați ciupercile și tăiați-le în felii subțiri. Puneți-le peste șalote și sotați-le câteva minute.
Adăugați vin alb și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute. Turnați progresiv supa de pui și lăsați să mai fiarbă puțin. Condimentați cu sare și piper după gust. Dacă sosul este prea gros, puteți să mai adăugați supă.
Între timp, încingeți ulei în altă tigaie și gătiți pieptul de pui pe ambele părți.
Adăugați Creme Cuisine Chef peste ciuperci și lăsați la fiert până când sosul ajunge la consistența dorită. La final, adăugați cimbrul tocat și pătrunjelul. Condimentați cu sare și piper.
Turnați sosul peste pieptul de pui și dați în clocot.
Serviți cu cartofi wedges la cuptor.