Pappardelle cu dovleac glazurat cu miere
Ingrediente:
- 200 ml Creme Cuisine Chef
- ulei vegetal
- 250 g pappardelle
- 1 dovleac Hokkaido mai mic
- 1 lingură miere
- sare, piper negru
- 100 g bacon
- 2 mâini de nuci
- pătrunjel tocat sau busuioc pentru decorare
Preparare:
Încălziți cuptorul la 200°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt. Tăiați dovleacul în două, îndepărtați semințele și tăiați fie în felii, fie în cubulețe. Așezați dovleacul tăiat pe hârtia de copt, asezonați cu sare și stropiți cu miere și ulei (de exemplu ulei de măsline).
Coaceți la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 min, în funcție de cât de mari sunt bucățile de dovleac. Dovleacul tăiat cubulețe se va coace mai repede decât cel tăiat felii. Spre finalul timpului de coacere, puneți și niște nuci la cuptor (vor da o aromă plăcută).
Fierbeți pastele în apă cu sare până sunt al dente. Strecurați.
Tăiați baconul în felii sau cubulețe mici și puneți-l la prăjit într-o tigaie încinsă.
Odată ce baconul începe să miroase puternic, adăugați dovleacul copt și nucile și continuați să le prăjiți. Adăugați pastele, condimentați cu sare și adăugați Creme Cuisine Chef. Amestecați bine pastele pentru a vă asigura că toate ingredientele se combină cu crema și încălzesc astfel și pastele. Luați de pe foc și serviți.
Garnisiți cu pătrunjel tocat sau busuioc.