Fel principal

File de somon în sos de praz

Ingrediente:

  • 720 g file de somon
  • 400 g praz
  • 600 ml Smântână pentru Gătit Meggle
  • sare
  • piper
  • jumătate de lămâie
  • 200 ml vin alb
  • 100 g Unt premium Meggle
  • 240 g tagliatelle
File de somon în sos de praz

Preparare:

Stropiți fileul de somon cu suc de lămâie, condimentați cu sare și piper. Prăjiți fileul pe toate părțile în unt și apoi luați-l de pe foc și așezați-l într-un loc cald. Adăugați prazul spălat și feliat peste grăsimea rămasă. Căliți puțin, adăugați vinul și lăsați să fiarbă. Turnați smântână pentru gătit în tigaie. Puneți fileul de somon înapoi în tigaie cu sosul și asezonați cu sare și piper. Lăsați să fiarbă împreună timp de încă 5 minute. Serviți preparatul pe o farfurie caldă alături de tagliatelle.