Cheesecake cu cocos
Ingredients:
Crustă (ingrediente pentru o tavă de 20 cm)
- 150 g biscuiți cu unt și cacao
- 70 g Unt Premium MEGGLE, topit
- 2 linguri cocos, fulgi
Umplutură:
- 500 g MEGGLE Creme
- 120 g zahăr pudră
- 3 ouă întregi
- 100 ml lapte de cocos
- 90 g fulgi de cocos
Glazură:
- 70 g ciocolată cu 70% conținut de cacao
- 1 lingură ulei de cocos
- fulgi de cocos pentru ornat
Preparation:
Mai întâi pregătiți crusta. Zdrobiți biscuiții de mână sau folosind un robot de bucătărie până îi fărâmițați bine și amestecați-i cu fulgii de cocos și untul topit. Amestecul ar trebui să fie compact și să puteți să îl presați pe fundul tăvii. Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.
Încălziți cuptorul la 180°C și coaceți crusta aproximativ 10 minute. Lăsați crusta să se răcească complet.
Pentru a pregăti umplutura, bateți MEGGLE Creme cu zahăr. Adăugați ouăle treptat, unul câte unul, apoi laptele de cocos și fulgii de cocos, amestecând bine.
Turnați compoziția peste crusta răcită și puneți tava în cuptor. Coaceți timp de 50-55 de minute la 160°C. Este recomandat să puneți în cuptor un recipient cu apă. Datorită aburului, cheesecake-ul nu se va crăpa. Cheesecake-ul este gata atunci când marginile sunt ferme dar interiorul încă „tremură”. Lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor cu ușa cuptorului întredeschisă. După ce se răcește de tot, puneți cheesecake-ul în frigider pentru a-l lăsa să se așeze complet.
Pentru glazura de ciocolată, topiți ciocolata cu uleiul de cocos și turnați amestecul ușor răcit peste cheesecake. Puteți pune glazura doar pe deasupra prăjiturii sau și pe margini. Ornați cu fulgi de cocos și lăsați glazura să se fixeze.