Brioșe cu morcovi și glazură de cremă de portocală
Ingrediente:
Pentru 12 bucăți:
Brioșe:
- 160 g zahăr
- 2 ouă întregi
- 100 ml ulei vegetal
- 280 g morcov ras
- 170 g făină albă
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- un praf de sare
- o mână de nuci tocate
Glazură:
- 250 g MEGGLE Creme
- 70 g zahăr pudră
- coaja de la ½ portocală
Preparare:
Încălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă pentru brioșe cu forme de hârtie pentru brioșe.
Bateți gălbenușurile cu zahărul până se deschid la culoare și se formează o compoziţie cremoasă, apoi adăugați treptat uleiul, amestecând cu un tel.
Adăugați morcovul ras, făina amestecată cu praf de copt și bicarbonat de sodiu, scorțișoară și sare.
La final, adăugați o mână de nuci tocate grosier și împărțiți aluatul în mod egal în fiecare formă de brioșă. Formele ar trebui să fie umplute în proporție de ¾, fiindcă aluatul are tendința să crească.
Coaceți timp de 25-30 de minute. Scoateți tava pentru brioșe din cuptor și scoateți brioșele din tavă pentru a se răci.
Pentru glazură, bateți MEGGLE Creme cu zahăr și adăugați coaja de portocală. Lăsați la frigider timp de o jumătate de oră pentru a vă asigura că s-a întărit suficient. Transferați glazura într-un poș și aplicați-o uniform pe deasupra brioșelor.
Pentru ornare, folosiți coajă de portocală, nuci măcinate sau bucăți de portocală proaspătă.