Tort cu mousse de ciocolată
Ingredients:
Blat (tavă de tort de 20 cm):
- 80 g ciocolată neagră de calitate
- 50 g Unt Premium MEGGLE
- 2 ouă întregi
- 2 linguri zahăr
- 70 g făină albă
- sare
- 1 linguriță praf de copt
- marmeladă pentru a întinde pe deasupra tortului
Mousse de ciocolată:
- 200 ml MEGGLE Creme Patisserie Decor
- 100 g ciocolată neagră de calitate
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr
Pentru decorare:
- Fructe de pădure pentru ornat
Preparation:
Topiți ciocolata și untul la bain-marie.
Bateți ouăle cu zahărul și adăugați apoi amestecul de ciocolată.
Încorporați treptat făina amestecată cu praful de copt și un pic de sare.
Turnați aluatul într-o formă rotundă de tort de 20 cm tapetată cu hârtie de copt, distribuiți uniform cu o lingură. Coaceți timp de 20 min la 180°C. Asigurați-vă că aluatul nu este prea uscat. Lăsați să se răcească. Întindeți un strat generos de marmeladă pe deasupra tortului și adăugați fructele de pădure.
Pentru a face mousse-ul de ciocolată, topiți ciocolata la bain-marie.
Într-un bol separat, bateți gălbenușurile și zahărul la bain-marie timp de 5 minute până ce capătă o consistenţă spumoasă. Amestecați cu un tel ciocolata topită în compoziție și lăsați să se răcească ușor. Asigurați-vă că amestecul nu se întărește.
Mixați Creme Patisserie Decor și adăugați peste compoziția de ciocolată amestecând cu grijă. Turnați pe deasupra tortului. Ornați cu fructe de pădure dacă doriți.
Puneți la frigider și presărați cu zahăr pudră înainte de servire (opțional).