Mini tarte cu cacao și ciocolată albă
Ingredients:
Aluat de crustă (mini tarte):
- 220 g făină albă
- 100 g Unt Premium MEGGLE tăiat în bucăți
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură apă rece
- 50 g zahăr pudră
- 3 linguri pudră de cacao
- un praf de sare
Umplutură:
- 300 ml MEGGLE Creme Patisserie
- 160 g ciocolată albă topită
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g zmeură sau gem de zmeură
Pentru decorare:
- căpșuni/căpșuni liofilizate/zmeură/migdale/fulgi de cocos pentru ornat
Preparation:
Amestecați făina, untul, gălbenușurile, zahărul, pudra de cacao și sarea pentru a obține un aluat compact. Puteți adăuga 1 lingură de apă rece dacă aluatul este prea uscat.
Înveliți aluatul în folie de plastic și lăsați-l la frigider timp de 1 oră.
Între timp, încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți formele.
Întindeți aluatul între două bucăți de folie de plastic (pentru ca aluatul să nu se lipească). Tăiați cercuri din aluat puțin mai mari decât formele. Căptușiți formele cu aluat, asigurându-vă că acesta acoperă interiorul formelor în întregime. Tăiați excesul de aluat. Perforați baza aluatului cu o furculiță, așezați un cerc decupat din hârtie de copt peste aluat, umpleți cu fasole uscată și coaceți timp de aproximativ 10 min. Se recomandă această metodă supranumită „blind baking” (coacerea crustei fără umplutură).
Lăsați mini tartele să se răcească puțin, apoi scoateți-le din forme. La final, lăsați-le să se răcească complet.
Pregătiți umplutura. Topiți ciocolata albă la bain-marie. Lăsați-o să se răcească puțin, dar fără să se întărească.
Mixați Creme Patisserie. Adăugați treptat ciocolata albă topită.
Așezați zmeura deasupra crustei și zdrobiți-o puțin (sau întindeți gemul de zmeură ca alternativă). Folosiți un poș pentru a umple mini tartele cu cremă.
Ornați cu căpșuni proaspăt tăiate, căpșuni liofilizate, zmeură, fulgi de cocos sau migdale tocate.