Desert

Tort de vanilie cu cremă de fructe de pădure și efect ombré

Ingrediente:

Blat (tavă de tort de 24 cm):

  • 6 ouă întregi (albușuri și gălbenușuri separate)
  • 200 g zahăr 
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la ½ lămâie netratată
  • semințe de la o păstaie de vanilie
  • 240 g făină albă

 

Cremă:

  • 700 ml MEGGLE Creme Patisserie Decor
  • 200 g fructe roșii (amestec)
  • 5-6 linguri zahăr pudră (sau după gust)
  • 1 linguriță esență de vanilie

 

Pentru decorare:

  • zmeură pentru ornat
tort de vanilie meggle

Preparare:

Încălziți cuptorul la 160°C și pregătiți o formă rotundă de tort de 24 cm tapetată cu hârtie de copt.
Bateți albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Adăugați treptat zahărul și bateți-le la viteză mare. Adăugați treptat gălbenușurile unul câte unul, uleiul, semințele păstăii de vanilie și coaja de lămâie. La urmă, încorporați făina amestecând cu grijă.
Turnați aluatul în forma de tort și lăsați la cuptor timp de 40 min. Lăsați blatul să se răcească și tăiați-l orizontal în trei straturi egale.
Pregătiți crema. Pasați fructele roşii și strecurați-le printr-o sită pentru a înlătura semințele.
Bateți Creme Patisserie Decor, apoi adăugați zahărul și esența de vanilie și amestecați bine.
Împărțiți crema în două jumătăți. Adăugați ½ din amestecul de fructe în prima jumătate. Întindeți acest amestec de cremă pe fiecare strat al blatului și acoperiți întregul tort uniform (este suficient un strat subțire). Lăsați să se răcească a doua jumătate.
Folosiți a doua jumătate a cremei pentru a crea un efect ombré. Pentru a face acest lucru, luați trei boluri și puneți 1/3 din cremă în fiecare. Lăsați o parte albă, adăugați un pic din amestecul de fructe roşii în a doua și mai mult în a treia pentru a o închide și mai mult la culoare.
Luați trei poșuri și umpleți-le cu cremă pe fiecare. Începeți să aplicați crema de la baza tortului în sus, utilizând amestecul cel mai închis, apoi cel mai deschis, aplicând cea mai albă cremă deasupra tortului. Ornați cu zmeură. Lăsați să se răcească.