Desert

Tort de fistic cu cremă de zmeură

Ingrediente:

Blat (tavă de tort de 20 cm):

  • 4 ouă întregi (albușuri și gălbenușuri separate)
  • 160 g zahăr tos
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 100 g făină albă
  • 60 g fistic măcinat fin
  • ½ linguriță praf de copt

 

Cremă:

  • 350 ml MEGGLE Creme Patisserie Decor
  • 250 g zmeură
  • 3 – 4 linguri zahăr tos
  • 3 linguri zahăr pudră

 

Pentru decorare:

  • Căpșuni, zmeură, bezele, flori pentru ornat
tort de fistic cu crema de zmeura

Preparare:

Încălziți cuptorul la 160°C și pregătiți o formă rotundă de tort de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Bateți albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Adăugați treptat zahărul și bateți-le la viteză mare timp de 5-6 min.
La viteză mică, încorporați încet gălbenușurile și uleiul.
Amestecați făina cu fisticul măcinat și cu praful de copt și, cu ajutorul unei spatule, adăugați-le peste amestecul de ouă.
Turnați aluatul în forma de tort și lăsați la cuptor timp de 40-45 min. Lăsați blatul să se răcească și tăiați-l orizontal în trei straturi egale.
Pregătiți crema. Puneți zmeura și zahărul într-o oală, zdrobiți-o cu o lingură și lăsați să fiarbă până când se dizolvă zahărul și se reduce puțin din lichid. Lăsați să se răcească și strecurați. Piureul de zmeură este gata.
Bateți Creme Patisserie Decor cu zahăr, adăugând ulterior și piureul de zmeură rece.
Întindeți crema de zmeură pe primul strat al blatului și acoperiți cu al doilea strat. Repetați și acoperiți cu ultimul strat. Apăsați ușor. Lăsați suficientă cremă încât să acoperiți uniform tortul pe toate părțile.
Ornați cu căpșuni, zmeură și alte fructe de pădure, bezele sau flori comestibile.