Supe

Supă cremă de morcovi

Ingrediente:

  • 200 ml Creme Cuisine Chef
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 șalotă mare
  • 600 g morcovi
  • o bucată de ghimbir proaspăt de 5 cm
  • 500 ml supă bază de legume
  • sare, piper negru, nucșoară rasă
  • o mână de pătrunjel
  • 1 cartof dulce mic
  • rozmarin uscat, usturoi pudră
Supa cremă de morcovi meggle reteta

Preparare:

Încingeți uleiul și adăugați șalotele tocate mărunt. Sotați timp de 5 minute.

Decojiți și tăiați morcovii și adăugați-i peste șalote. Decojiți ghimbirul, tăiați-l mic, adăugați-l peste morcovi, sotați puțin apoi adăugați supa. Fierbeți la foc mic până când morcovii devin moi.

Adăugați la final Creme Cuisine Chef și dați în clocot. Condimentați cu sare și piper.
Pasați supa până devine cremoasă. Dacă vi se pare că supa este prea groasă, adăugați mai multă supă de bază și încălziți repede.

Pentru chipsurile din cartofi dulci, spălați cartoful și tăiați-l în felii foarte subțiri folosind o răzătoare de tip mandolină. Puneți feliile într-un bol plin cu apă și lăsați-le la înmuiat timp de 20 min.

Între timp, încălziți cuptorul la 220°C și tapetați o tavă cu hârtie de copt.
Scoateți feliile de cartof dulce din apă și tapetați-le cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de umiditate. Puneți feliile într-un bol curat și stropiți-le cu ulei de măsline. Adăugați rozmarin uscat, usturoi pudră, sare și piper după gust și amestecați până se acoperă uniform.

Aranjați feliile în tava de copt fără să se suprapună și coaceți timp de aproximativ 15 min. Lăsați feliile să se răcească.
Înainte de servire, decorați supa cu chipsuri din cartof dulce și pătrunjel proaspăt.