Desert

Brioșe cu morcovi și glazură de cremă de portocală

Ingrediente:

Pentru 12 bucăți:

Brioșe:

  • 160 g zahăr 
  • 2 ouă întregi
  • 100 ml ulei vegetal
  • 280 g morcov ras
  • 170 g făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • un vârf de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • un praf de sare
  • o mână de nuci tocate

 

Glazură:

  • 250 g MEGGLE Creme
  • 70 g zahăr pudră
  • coaja de la ½ portocală
Briose Meggle Creme Patisserie Reteta

Preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C și tapetați o tavă pentru brioșe cu forme de hârtie pentru brioșe.
Bateți gălbenușurile cu zahărul până se deschid la culoare și se formează o compoziţie cremoasă, apoi adăugați treptat uleiul, amestecând cu un tel.
Adăugați morcovul ras, făina amestecată cu praf de copt și bicarbonat de sodiu, scorțișoară și sare.
La final, adăugați o mână de nuci tocate grosier și împărțiți aluatul în mod egal în fiecare formă de brioșă. Formele ar trebui să fie umplute în proporție de ¾, fiindcă aluatul are tendința să crească.
Coaceți timp de 25-30 de minute. Scoateți tava pentru brioșe din cuptor și scoateți brioșele din tavă pentru a se răci.
Pentru glazură, bateți MEGGLE Creme cu zahăr și adăugați coaja de portocală. Lăsați la frigider timp de o jumătate de oră pentru a vă asigura că s-a întărit suficient. Transferați glazura într-un poș și aplicați-o uniform pe deasupra brioșelor.
Pentru ornare, folosiți coajă de portocală, nuci măcinate sau bucăți de portocală proaspătă.