“CÂND TE GÂNDEȘTI LA VIITOR, AMINTEȘTE-ȚI DE ÎNCEPUTURI.”

„Mândri de trecut, puternici pentru viitor”.

Sign_TM

Președinte al Consiliului de Administrație

1870

Josef Anton Meggle I.

1877

MUTAREA ÎN BAVARIA DE SUS

Rămas fără moștenire, Josef Anton Meggle I părăsește ținuturile natale și se stabilește în Bavaria de Nord. În Pfaffing, începe să lucreze ca ucenic într-o fermă de produse lactate, la început având grijă de animale, apoi învățând treptat toate secretele meseriei.

1880

Nunta lui Joseph Anton I cu Maria Danner

1881

UNDE-S DOI PUTEREA CREȘTE

Josef Anton I se căsătorește cu Maria Danner. Prima fiică a cuplului, Maria Meggle, se naște la sfârșitul anului 1882. Cei doi închiriază o fermă de produse lactate. Lipsa mijloacelor de transport îi determină să se extindă și în vecinătate, astfel încât ajung să gestioneze șapte ferme. Munca grea începe la două dimineața și continuă până noaptea târziu.

Certificatul de înregistrare a companiei

1886 - 1887

ÎNFIINȚAREA COMPANIEI

18 martie 1887: Joseph Anton Meggle își înregistrează o primă companie activând în domeniul producției de brânză. Pune astfel bazele companiei care este astăzi Meggle.

1890

Familia Meggle în jurul anului 1890.

1890

DEZVOLTARE ACCELERATĂ

În 1890, șase fabrici de produse lactate din apropierea orașului Reithmehring sunt vândute către producătorii tineri de brânzeturi din vecinătate - cu condiția ca aceștia să continue furnizarea produselor lactate în zonă. Joseph Anton Meggle profită de ocazie și își crește semnificativ afacerile.

Josef Anton Meggle al II-lea

1895

NAȘTEREA LUI JOSEF ANTON MEGGLE AL II-LEA

Josef Anton Meggle al II-lea se naște pe 6 noiembrie 1895. Se spune că, în ziua botezului, tatăl său a băut prima sticlă de vin din viața lui, împreună cu nașul copilului.

1900

Reconstrucție după incendiu

1902 - 1906

FERMA WEBER

În 1902, Josef Anton Meggle I achiziționează ferma Weber, dar aceasta este aproape în totalitate distrusă în 1906 într-un incendiu provocat de un fulger. Pentru a finanța reconstrucția, familia beneficiază de sprijinul municipalității.

Stânga spate: Julie, Maria Meggle, Maria, Elisabeth, Anna, Mathilde. Stânga față: Amalie, Josef Anton I., Josef Anton al II-lea.

1907

FAMILIA MEGGLE

1910

Josef Anton Meggle al II-lea se alătură firmei în 1913

1912 - 1913

MOȘTENIREA

Josef Anton Meggle I moare subit în 1912, la vârsta de 55 de ani. Familia comentează ulterior: "Tot ce ne-a lăsat tata când ne-a părăsit a fost o grămadă de datorii." Josef Anton Meggle al II-lea, care ar fi vrut să devină inginer, se alătură firmei în 1913, după ce trece examenul de ucenicie în realizarea brânzeturilor. Credo-ul său: "Doar produsele de cea mai bună calitate supraviețuiesc pe piață”.

Josef Anton Meggle II, în fața spitalului militar din Ulm

1915

PRIMUL RĂZBOI MONDIAL

Josef Anton al II-lea este mobilizat și luptă in război. Între timp, mama și sora sa continuă cu mare succes afacerile.

1920

Primul sistem de incălzire

1920

EXPANSIUNE ODATĂ CU ERA ELECTRICITĂȚII

Josef Anton Meggle al II-lea începe în mod sistematic extinderea companiei folosind forța electricității și accelerează alimentarea cu energie electrică în întreaga zonă. El susține construcția rețelei electrice în zona Reitmehring, cu scopul de a furniza electricitate întregii localități.

1929

ESTE CREAT LOGO-UL COMPANIEI

1930

Josef Anton al II-lea se căsătorește în Staudham

1930 - 1931

NAȘTEREA LUI ANTON MEGGLE al III-lea

În luna aprilie 1930, Josef Anton Meggle al II-lea se căsătorește cu contabila Anna Wunderlich. Unicul lor fiu, Josef Anton Meggle al III-lea - numit Toni, se naște la 12 mai 1931. El este până în zilele noastre proprietar al companiei.

Cum se producea untul în 1930

1932 - 1935

EXPANSIUNEA

Firma continuă să crească în mod constant în anii '30. În 1935, încep să funcționeze mai multe facilități tehnologice extrem de performante: un depozit de lapte, o unitate de prelucrare a laptelui și utilaje pentru producția de smântână. Producția semi-automatizată începe în 1932, cu primul utilaj de ambalare a pachetelor de unt de 250 g și 500 g.

Sărbătorirea a 50 de ani de activitate: în mijloc Anton Josef al II-lea cu fiul “Toni”.

1937

50 de ani de activitate

1940

Întâlnire internă a companiei în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial

1940 - 1945

STAGNARE ÎN TIMPUL CELUI DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL

Al doilea război mondial începe la 1 septembrie 1939. Din cauza raționalizării materialelor de construcție, nu mai este posibilă extinderea fabricii. Angajații ce au vârsta serviciului militar sunt chemați la arme. La inițiativa Annei Meggle, se constituie, în 1942, un fond de sprijin pentru angajații nevoiași ai companiei.

Laborator – dezvoltarea produsului

1945 - 1948

ANII FOAMETEI

Din 1945 până 1948 alimentele de bază pot fi achiziționate numai cu tichete. Excepție de la aceasta regula este zerul - inițial un produs secundar folosit pentru îngrășarea porcilor. Josef Anton II achizitionează linii de producție pentru a produce drojdie de panificatie și lactoză din zer. Aceste produse nu sunt, desigur, vreo delicatesă culinară, dar au constituit o soluție pentru a acoperi costurile, în perioadele mai grele. Un consiliu este înființat în 1946, pe bază de voluntariat. Acționarii conduc compania timp de câțiva ani, provocând mari daune. Franz Bosch devine directorul fabricii.

Uscător cu tambur

1948 - 1949

NOI TEHNOLOGII ȘI IDEI

După anii dificili ai războiului, compania revine în forță. În 1948, este achizionat un transformator de ioni pentru demineralizarea laptelui. Astfel, este produsă lactoza, utilizată ca înlocuitor al zahărului din sfeclă și pentru alimentele pentru copii. Primul turn de pulverizare începe să funcționeze în 1949, înlocuind vechiul uscător cu tambur. Acesta îmbunătățește semnificativ calitatea produselor.

1950

Rampă de primire a laptelui

1950 - 1958

CREŞTEREA

Meggle investește masiv în anii de după război, perioadă în care economia germană înflorește: se construiește un nou depozit de lapte în 1954 și o nouă linie pentru producția de smântână în 1956. 1958 este anul modernizării centralei electrice, precum și al implementării primului sistem de co-generare de energie electrică și abur. În această perioadă începe fabricarea de produse pentru industria farmaceutică.

Uscarea și depozitarea

1953

CASEINA ȘI HRANA PENTRU ANIMALE

În 1953, începe producerea cheagului și cazeinei pentru lactoză, în fosta centrală termica. Tot acum sunt fabricate primele produse farmaceutice.

Toni Meggle

1956

SE ALĂTURĂ TONI MEGGLE

După terminarea studiilor, Toni Meggle se pregătește pentru a deveni specialist în producția de lactate. Se perfecționează în managementul afacerilor la Centrului de Management European (MCE) din Bruxelles și, în 1956, după terminarea studiilor, începe să lucreze la afacerea familiei.

1960

Prima linie de producție pentru pachete de unt de mici dimensiuni

1960

PORȚIA DE UNT, O INVENȚIE MEGGLE

Pentru a oferi servicii de catering pentru cei 500.000 de participanți la Eucharist World Congress din Munchen, Meggle inventează pachetul de unt de mici dimensiuni, o inovație foarte practică, folosită astăzi de numeroase linii aeriene, hoteluri si restaurante.

Construirea fundației pentru Antonius Housing Estate

1960

DOUĂ GENERAȚII

La 1 ianuarie 1960, Toni Meggle devine partener în companie, alături de tatăl său. În același an, este inaugurată prima fabrică de producție pentru unt în pachete de o porție. Meggle devine lider pe mai multe piețe și se dezvoltă noi linii de producție. Pentru prima dată, compania depășește cifra de afaceri de 100 de milioane de mărci. În același timp, la inițiativa lui Toni Meggle, este introdus un sistem de pensii pentru angajații companiei. Tatăl său donează terenul și clopotele pentru construirea bisericii Sf. Anton din Reitmehring. Este fondat și programul St. Antonius pentru construirea de locuințe pentru angajați.

1968

INVENTAREA UNTULUI CU VERDEȚURI

Într-un magazin cu delicatese din Zurich, Josef Anton Meggle descoperă un produs care îl fascinează. El petrece multe nopți experimentând până când găsește rețeta perfectă pentru a-l replica la scară industrială. Acesta este momentul apariției untului cu verdețuri pe piața germană - și tot acum începe dezvoltarea a numeroase alte specialități delicioase din unt.

1970

Gama de produse în 1970

1970

PLANURI PE TERMEN LUNG

În 1972, este înființat departamentul de cercetări de piață (mai târziu Marketing), care dovedește preocuparea constantă a companiei pentru înțelegerea nevoilor consumatorilor. Toni Meggle devine Managing Director în 1973. Aceasta schimbare este însoțită de o modificare în stilul de management: de la unul patriarhal la unul de management modern, de echipă.

Fondarea Meggle-Japonia Co Ltd., Tokyo

1977

EXPANSIUNE PE PIAȚA INTERNAȚIONALĂ

Meggle este prima companie europeană din industria produselor lactate care intră pe piața japoneză. Josef Anton Meggle al II-lea moare în 1978, la vârsta de 83 de ani.

1980

Depozit nou, de 22.400 mp

1980

INSTALAȚIE PROPRIE DE TRATARE A DEȘEURILOR

Se construiesc un depozit nou și un rezervor de stocare. Compania are acum 820 de angajați și beneficiază de propria conexiune la calea ferată națională. Toni Meggle introduce în companie sisteme moderne IBM. Instalația de tratare a deșeurilor începe să funcționeze în 1981.

Lactoză farmaceutică pentru utilizare în tablete

1985

CELLACTOSE 80, O PREMIERĂ

Meggle a fost lider de piață pentru produse alimentare uscate funcționale încă din 1977. Cellactose 80 este o inovație în domeniu – un produs-materie primă pentru industria farmaceutică.

1990

Unitate de producție în cadrul companiei Rajo, Bratislava

1990

EXPANSIUNEA ÎN EUROPA DE EST

Europa de Est se deschide Occidentului și Meggle este prima companie de lactate din Vest care își înființează un birou de vânzări în Slovacia. Meggle va deschide, de asemenea, o nouă linie de afaceri cu excipienți pentru industria alimentară. Toni Meggle (Josef Anton III) transformă astfel o firmă germană de lactate într-o companie care operează la nivel global.

Bagheta Meggle cu unt cu verdețuri

1995

MEGGLE INVENTEAZĂ BAGHETA REFRIGERATĂ CU UNT

Produse extrem de populare astăzi în multe țări, omniprezente în bucătării, la grătar, la petreceri sau la picnicuri, baghetele cu unt cu verdețuri au fost inventate de Meggle în 1995

“Sunt Gourmeggle!”

1996 - 1998

MARILYN MONROE ȘI TONI MEGGLE

Baghetele de unt cu verdețuri Meggle depășesc toate așteptările, cu vânzări de 25 milioane de mărci pe an. Pe linia de producție apare și untul cu iaurt. În 1996 este lansată o campanie publicitară extrem de populară, folosind imaginea lui Marilyn Monroe, sub sloganul: "Sunt Gourmeggle". Dintr-un produs clasic și anonim precum untul, Toni Meggle a creează astfel un brand iubit și apreciat.

2000

2000

INVESTIŢII

Meggle începe noul mileniu cu investiții majore. Un turn ultramodern de uscare în mai multe stadii (Multi-Stage Dryer) începe să fie folosit pentru fabricarea produselor alimentare uscate.

Structura grupului Meggle

2002

FONDAREA MEGGLE AG

Meggle se reinventează din nou, în 2002. Meggle AG este compania de management pentru toate operațiunile din diferite țări. Toni Meggle se retrage din zona operațională. Compania începe să fie condusă prin Consiliul de administrație.

Fabrica din Bihac, Bosnia-Herțegovina

2003 - 2005

EXTINDEREA LA NIVEL GLOBAL

Este implementat un nou utilaj pentru fabricarea de produse farmaceutice, care începe să funcționeze în 2005 și dezvoltă operațiunile în zona excipienților farmaceutici. În 2003, are loc inaugurarea Meggle Singapore Ltd. și deschiderea reprezentanței Meggle Shanghai. Birouri de vânzări și alte unități de producție apar în Austria, Bosnia, Croația, Turcia, Serbia, Belarus, Slovacia și Ucraina.

Recepție cu ocazia zilei de naștere

2006

ANIVERSAREA DE 75 DE ANI A LUI TONI MEGGLE

Meggle are acum 1.591 de angajați și o cifră de afaceri de peste 560 de milioane de euro. Cu ocazia împlinirii a 75 de ani, Toni Meggle devine cetățean de onoare al orașului Wasserburg și primește de la primul-ministru german Ordinul de Merit Bavarez. În același an, Meggle câștigă premiul MOE pentru implicarea în dezvoltarea Europei Centrale și de Est. Tot în 2006, Meggle preia fabrica de lactate din Bihać, Bosnia și Herțegovina, iar in România îşi deschide biroul de vânzări. În 2009, apare un nou punct de producție în Bulgaria: Shumen. În anul 2009, prima baghetă Meggle iese de pe linia de producție de la M-Back - o fabrică de panificație nou construită în Gebesee, Turingia. Meggle este acționarul majoritar al companiei, cu 66% din acțiuni.

2010

Toni Meggle prezentându-și planurile de viitor

2010 - 2011

PRIVIND SPRE VIITOR

Pentru a asigura dezvoltarea companiei, este înființată Fundația Familiei Meggle. Urmând motto-ul lui Toni Meggle: "O companie are dreptul la o viață proprie", scopul Fundației este cel de a asigura creșterea organică a companiei - precum creșterea unui copac, pornind de la rădăcini. Noul “food tower” este inaugurat în 2011. Astăzi este cea mai înaltă clădire a companiei și un punct de referință al orașului. Se deschide biroul de vânzări din Dubai. Este cumpărată o fabrică de produse lactate în Kragujevac, Serbia. Meggle devine, de asemenea, proprietarul integral al liniei de producție din Rroghozine, Albania, ajungând astfel la un număr de șase unități de producție în Europa de Est. Departamentul de logistică și distribuție din Posusje, Serbia, este inaugurat în 2011. Acesta operează pentru piețele din statele balcanice (Bosnia, Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Albania, Macedonia, Serbia și Croația). Cea de a patra linie de coacere și al doilea depozit frigorific sunt deschise la M-Back în Gebesee.

Aniversarea a 125 ani

2012

AN ANIVERSAR

De 125 de ani, Meggle nu este doar un nume, ci un simbol al îmbinării tradiției cu progresul, perseverența și transformarea continuă. Momentul este marcat prin inaugurarea noului sediu al companiei. Ferma veche din Weber - nucleul companiei de astăzi - este relocată în incinta societății și, de atunci, găzduiește o expoziție-muzeu ce pune în lumină istoria bogată a companiei Meggle. Începând din 2012, se acordă anual Premiul Meggle Young Entrepreneur - o încurajare a micilor întreprinderi și a tinerilor antreprenori din regiunea Wasserburg. Helene Fischer devine ambasadorul de brand al Meggle și apare în reclamele TV pentru baghete și unt cu verdețuri. Nu în ultimul rând, tot în anul aniversar, Meggle deschide un nou birou de vânzări, de data aceasta în Brazilia.

Alpinesse, Alpenzart în Germania, o inovatie Meggle

2013

SE LANSEAZĂ PE PIAȚĂ Alpenzart /ALPINESSE

Alpinesse (denumit in Germania Alpenzart) reprezintă încă o inovație de la Meggle: un amestec de unt de cea mai bună calitate cu un strop de ulei de rapiță, gândit special pentru a se întinde ușor pe pâine, chiar atunci când e proaspăt scos din frigider. Gustul rafinat și modul unic de întindere pe pâine este apreciat de un număr din ce în ce mai mare de consumatori.

Lansarea Centrului de Expertiză în Brânzeturi

2014

Gama de Baghete Meggle primește premiul "TOP Brand 2014". După o construcție ce a durat doi ani, se inaugurează Centrul de Expertiză a Brânzei din Salzburg Milch.

Extindere: noi fabrici Meggle

2015

EXTINDEREA FABRICII WASSERBURG

Meggle investește în fabrica de la Wasserburg pentru a-i crește gradul de sustenabilitate. Începe lucrul la fundația unei alte instalații de uscare prin pulverizare, darea în funcțiune fiind planificată pentru 2016.

SISTEM ERP INTRODUS ÎN WASSERBURG

După o testare îndelungată, la 1 noiembrie 2015 a fost lansat în Wasserburg noul sistem SAP, care conectează toate procesele și fluxurile de date ale tuturor diviziilor companiei.