Paste

Tagliatelle cu fructe de mare

Ingrediente:

  • 500 g tagliatelle
  • 500 g creveți mari
  • 1 kg midii (în cochilie)
  • 15 g pancetta crud-uscată
  • 250 ml Smântână pentru Gătit Meggle
  • 10 roșii cherry
  • 50 g Unt Premium Meggle
  • sare, piper
Meggle Paste Reteta

Preparare:

Fierbeți 500 g de tagliatelle în apă cu sare, strecurați și stropiți cu ulei ca să nu se lipească și puneți-le deoparte. Fierbeți scurt creveții și scoicile în puțină apă, strecurați și lăsați să se răcească, păstrând apa care s-a scurs ca bază. Nu este nevoie de sare deoarece creveții și scoicile sunt deja sărate, fiind fructe de mare. Curățați creveții și scoicile de cochilie; puteți lăsa însă câteva necurățate pentru decor. Tăiați pancetta în felii subțiri și prăjiți puțin într-o tigaie fără să adăugați grăsime, adăugați roșiile tăiate în două, smântâna pentru gătit, creveții și midiile. Adăugați piper și sare după gust. Topiți untul într-o tigaie, adăugați puțin din apa în care au fiert creveții și scoicile și încălziți tagliatellele în ea. Adăugați creveții cu smântâna și scoicile și amestecați ușor. Puneți și creveții și scoicile necurățate. Gătiți totul împreună timp de câteva minute și preparatul este gata de servit. Serviți preparatul cald. Presărați parmezan ras, după gust.